pH līdzsvars

Kādēļ tik svarīga ir organisma atskābināšana?

pH skala Atskābināta, sārmaina vide – tas ir viens no vesela organisma darbības pamatiem. Vēl vācu mikrobiologs profesors Ginters Enderlains atklāja, ka skābā vidē derīgie mikroorganismi mutē un pārvēršas parazītos, izraisa slimības un izdala skābes. Sārmainā vidē fermenti organismam palīdz dzīvot, bet skābā vidē tie kļūst postoši.

Vācu bioķīmiķis un fiziologs Otto Varburgs saņēma Nobela prēmiju par šūnas iekšējā skābes – sārma līdzsvara traucējumu pētījumiem. Skābuma līmeņa paaugstinājums šūnas iekšienē veicina vēža šūnu attīstību.

Sārmainā vidē šūna spēj uzņemt skābekli, bet skābā vidē tas nenotiek. Cīņā ar slimību ir ārkārtīgi svarīgi paaugstināt šūnas skābekļa asimilācijas līmeni. Visas šlakvielas ir skābas, no tām ir nepieciešams atbrīvoties, atskābinot šūnas.

Tabulā ir parādīti sārmainības rādītāji dažādos populāros dzērienos un Х2О.

Hidratācija un ūdensdziedniecība ar X2O pielietojumu palīdz organisma kopējās vides atskābināšanai un labvēlīgām izmaiņām tajā.